ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКияни заборгували за холодну воду вже понад мільярд гривень

Кияни заборгували за холодну воду вже понад мільярд гривень

Попри високий рівень оплат, рівень заборгованості за послуги холодного водопостачання та водовідведення в Києві за останній рік невпинно зростає і зараз складає майже 1,2 млрд грн

 

Попри високий рівень оплат, рівень заборгованості за послуги холодного водопостачання та водовідведення в Києві за останній рік невпинно зростає і зараз складає майже 1,2 млрд грн.

Стабільна та регулярна оплата послуг більшістю киян підтримує роботу Київводоканала й він висловлює вдячність своїм споживачам.

Водночас частина споживачів-неплатників, які становлять 20% від загальної кількості споживачів, накопичили борг понад 1,2 млрд грн. Заборгованість продовжує зростати щомісячно на 10–15 млн грн. Про це сьогодні під час пресбрифінгу заявив директор Розрахункового департаменту ПрАТ «АК «Київводоканал» Валерій Люлін.

«Оплата послуги з постачання холодної води та водовідведення надзвичайно важлива, адже на ці гроші закуповуються реагенти для водоочищення та знезараження води, витрати на які з початком повномасштабної війни зросли. Так, найбільш необхідні „Київводоканалу“ реагенти здорожчали аж на 160%. А все тому, що вітчизняні підприємства з виробництва необхідних речовин опинились на окупованій території, бойові дії порушили відпрацьовані логістичні ланцюжки», — сказав Люлін.

За його словами вдвічі більше тепер доводиться платити за паливно-мастильні матеріали, необхідні для виїзду аварійних бригад, та електроенергію (витрати на яку після чергового перегляду тарифів на світло зросли ще більше).

Валерій Люлін наголосив, що враховуючи те, що тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення залишились без змін із 2021 року, компанія змушена нараховувати пеню споживачам, які мають заборгованість за спожиті послуги. Фактично пеня буде нарахована споживачам, які не сплатили в січні, лютому, березні, квітні, травні 2024 року, та тільки на суму нарахувань у цих періодах.

При заборгованості пеня не може перевищувати 100% загальної суми боргу. У товаристві зазначили, що пеня не буде далі нараховуватись споживачам, які вже мають укладений чинний договір розтермінування.

У «Київводоканалі» завжди відкриті до співпраці, тому пропонують реструктуризувати борг, розбивши його на посильні щомісячні платежі на зручний для споживача термін. Щоб укласти договір про розстрочення боргу, необхідно звернутися за адресою: вул. Електротехнічна, 16 або написати на електронну пошту vpoltavets@vodokanal.kiev.ua, чи залишити звернення у Viber за номерами 067-443-70-89 або 067-443-70-71.

Для цього необхідні такі документи:

паспорт власника / всіх співвласників житла;

картка платника податків власника / всіх співвласників житла;

документ, що підтверджує право власності на житло;

витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

завірена копія ордера на житлове приміщення — для неприватизованих квартир.

 

 

 
Коментарі (0)