ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКияни заборгували за тепло вже 3,6 млрд гривень

Кияни заборгували за тепло вже 3,6 млрд гривень

Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед Київенерго станом на 1 липня склала 3,6 млрд грн.
Заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед Київенерго станом на 1 липня склала 3,6 млрд грн. Найбільша заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед Київенерго у населення і житлово-експлуатаційних організацій столиці - 1,4 млрд грн і 781 млн грн відповідно, повідомляє прес-служба ПАТ «Київенерго».
 
Істотну заборгованість за опалення і гарячу воду накопичив державний бюджет. Станом на 1 липня 2017 року заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, склала 65,6 млн грн, а борг держбюджету по компенсації пільг та субсидій - 1,1 млрд грн.
 
Критична ситуація з розрахунками за опалення і гарячу воду зберігається в Деснянському (186,3 млн грн) і Святошинському (184,3 млн грн) районах.
 
Загальна заборгованість населення за опалення і гарячу воду на 1 липня 2017 року склала 1,4 млрд грн. Заборгованість жителів столиці за опалення становить 954,2 млн грн, борг за гарячу воду - 494,3 млн грн.
 
У перерахунку на одного жителя району найбільші борги перед Компанією за опалення і гарячу воду у мешканців Подільського району - 3,5 тис. грн.
 
Серед житлових будинків максимальну заборгованість за послуги Компанії накопичили споживачі електроенергії Подільського району - 6 млн грн (вул. Вишгородська, 45), Печерського - 3,1 млн грн (вул. Євгена Коновальця, 44а) та Солом'янського - 2,1 млн грн (вул. Михайла Донця, 2А).

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
30 Липня 2017 p. 17:27
Субсидії на комуналку - це зараз актуальна тема. Бо комунальні платежі - це єдиний вид платежів, де держава хоч трохи компенсує знецінення її грошей. Але із незрозумілих придуманих причин чомусь з травня 2017 року субсидії були відмінені, причому усім підряд без винятку, а не тільки боржникам. -----------------------------Більш того, були значно зменшені або взагалі анульовані субсидії, нараховані протягом опалювального періоду 2016-2017 років. Тим часом , "Київводоканал", який прославився тим, у травні 2016 року при запровадженні нової форми платіжки, поприписував усім сумлінним споживачам штучні борги, тепер виставив космічні рахунки споживачам, які не мають індивідуальних лічильників холодної води.