ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКияни залишилися без артезіанської води

Кияни залишилися без артезіанської води

Електроенергія необхідна «Київводоканалу» для роботи обладнання водозабірних і насосних станцій.

10 квітня фахівці ПАТ «Київенерго» відключать від енергопостачання насосні комплекси 9 артезіанських свердловин, які обслуговує ПАТ «АК «Київводоканал».

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «АК «Київводоканал».

Причиною відключення стала мільярдна заборгованість «Київводоканалу» за електроенергію. Його загальний борг перед Київенерго, станом на 1 квітня 2012 року, становив 1,057 млрд гривень.

Про відключення «Київводоканал» був повідомлений у встановлений законом термін.

Таким чином, від енергопостачання відключене насосне обладнання бюветів: на вул. Львівській, 84, на вул. Гаршина, 1, на вул. Саратовській, 22, на вул. Кіквідзе, 34-а, на вул. Шахтарській, 6-а, на вул. Голосіївській, 51/2, на вул. Уманській, 3 та на вул. Кіото, 7.

Подальше накопичення боргів з боку «Київводоканалу» ставить під загрозу енергопостачання всього водного господарства столиці.

Електроенергія необхідна «Київводоканалу» для роботи обладнання водозабірних і насосних станцій. Наприклад, середньодобове споживання електроенергії Деснянською водопровідною станцією становить 270 тис. кВтг/добу, Дніпровської водопровідної станцією – 120 тис. кВтг/добу.

«Ми з розумінням ставимося до того, що «Київводоканал» є життєзабезпечувальним підприємством столиці, тому поки не вдаємося до відключення електроенергії на його виробничих потужностях. Але той факт, що щомісяця «Київводоканал» тільки прирощує борги за електроенергію на 20-30 млн. гривень, рано чи пізно може виявитися вирішальним для припинення безоплатного споживання», – повідомив директор СВП «Енергозбут» ПАТ«Київводоканал» Олексій Савенков.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (1)
Володимир
10 Квітня 2012 p. 15:38
Уважаемый г-н Алексей Савенков: отключите пожалуйста личный дом директора "Киевводоканала"и/ или его замов, а также, возможно, и квартиру главного бухгалтера, а также их общий киевский офис. Возможно тогда они задумаются над вопросом ответсвенности за неплатежи и их личное неудобство послужит обществу. А отключать бюветы - это не конструктивно:) и не поспособствует общему благу горожан.