ГоловнаВибір редакціїУтилізація ТПВКиєву буде не достатньо одного сміттєпереробного заводу

Києву буде не достатньо одного сміттєпереробного заводу

Перший сміттєпереробний завод з'явиться у Києві за два роки, каже заступник голови КМДА Петро Пантєлєєв

Київ у рік продукує 1.2 млн т сміття. Аби весь непотріб переробити, столиці потрібно три переробних підприємства.

Одне із них, яке зможе переробляти 450 тис. т відходів, збирається побудувати комунальне підприємство "Київспецтранс", каже в інтерв'ю Gazeta.ua заступник київського міського голови Петро Пантелєєв:

"Місто і приватний партнер будуватимуть разом (51% акцій "Київспецтрансу" належить місту. 46,83% - приватній особі — Gazeta.ua). Завод буде збудовано за два роки. Коли він відкриється — закриємо полігон відходів у Підгірцях (село Обухівського району на Київщині. Там розміщується сміттєзвалище, куди вивозиться частина київських відходів — Gazeta.ua). Це одна із наших ключових задач".

Повну версію розмови із заступником головик Київської міської державної адміністрації читайте тут: Київ звозитиме сміття на звалища ще два роки

У Києві цьогоріч планують облаштувати велосипедні доріжки на 13 вулицях. Зараз вони вже є на 4 вулицях - бульварі Перова, проспекті Визволителів, вулиці Будівельників і проспекті Миру. Про це в інтерв'ю розповів заступник мера Києва Дмитро Давтян.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
29 Серпня 2018 p. 19:00
«Вивезення побутових відходів для киян стало окремою послугою» Ідея цього "вишкрібання" досить проста: одну послугу деталізувати у декількох платіжках ; а оскільки комісія за внесення платежу береться за кожну платіжку, то споживачу при сплаті за цю послугу прийдеться внести оплату, більшу у декілька разів.-----------------------------------------------------------Одночасно збільшується і вартість самої послуги. Усі кияни мабуть можуть підтвердити, що розділення однієї послуги лише на дві, збільшило оплату за цю послугу принаймні на 20 грн. А це ж тільки початок...