ГоловнаВибір редакціїФінансування ЖКГКиєву не додали державної субвенції

Києву не додали державної субвенції

Столиця отримала від Уряду лише 22% державної субвенції на компенсацію пільгового проїзду. Відкритим питанням залишається регулювання дисбалансу коштів.

Київ недоотримав 457, 6 млрд грн субвенцій на компенсацію пільгового проїзду. Так, влада міста повинна була отримати 587,6 млн грн, а Уряд призначив лише 130 млн гривень, тобто 22%. Про це заявив директор Департаменту фінансів Київської міської державної адміністрації Володимир Репік, повідомляє прес-служба КМДА.

«Держава, надавши пільги 36 категоріям громадян, компенсує ці пільги органам місцевого самоврядування в кращому випадку на рівні ¼ від розрахункової потреби. У 2014 році для КП «Київпастранс» при запиті на компенсацію в 587,6 мільйонів гривень планові призначення становлять 130 мільйонів гривень. На даний час планові зобов’язання бюджету 2014 року і Уряд, і місто виконали», – зазначив пан Репік.

Чиновник також заявив, що питання щодо покриття  дефіциту коштів для підприємств комунального транспорту залишається невирішеним.

«У Києві, який є транспортним вузлом для всієї України, і де фактично всі громадяни можуть реалізувати право на пільговий проїзд, ця проблема ще більше загострюється. У контексті бюджетування на 2015 рік важливо мати не тільки ресурсну оцінку питання пільг, але й позицію Міністерства праці і соціальної політики, як регулювати цей дисбаланс. Поки така позиція не оприлюднена», – підсумував Володимир Репік.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, керівництво «Київпастрансу» обіцяє виплатити своїм працівникам заборгованість по зарплатні до 29 грудня. На підприємстві кажуть: борги виникли у зв'язку з тим, що 60% пасажирів комунального транспорту столиці становлять пільгові категорії.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)