ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКиєву пророкують дорожнечу житла

Києву пророкують дорожнечу житла

Проблемою є те, що в Україні великий відкладений попит на житло. Дуже велика кількість людей, які стоять в черзі, дуже багато застарілого житла і люди потребують нового житла

Голова ради директорів Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе переконаний, що ціни на житло у Києві будуть зростати. Таку думку він висловив у коментарі УНН.

«За останні півтора роки ціни на житло у середньому в Києві піднялися десь на 15%. Зараз ціна на рівні 1640 дол за кв. м. Є два фактори, які впливають на ціну. Це собівартість будівництва, нижче якого люди будувати не будуть, і попит ринку. Тому в даній ситуації ціни будуть завжди рости. Тому що ростуть зарплати, зростає вартість матеріалів, підвищуються ціни на енергоносії і ця тенденція тільки буде йти вгору», - розповів експерт.

Іншою проблемою, на думку Л.Парцхаладзе, є те, що в Україні великий відкладений попит на житло. Дуже велика кількість людей, які стоять в черзі, дуже багато застарілого житла і люди потребують нового помешкання. А на ринку є колосальний дефіцит, бо криза дуже збила будівництво. І сьогодні, за словами експерта, мало будується житла відносно до того, скільки потрібно. Тому цей попит буде формувати ціну, сказав він.Л.Парцхаладзе не береться прогнозувати, наскільки, наприклад, підніметься вартість нового житла у Києві.

«Зараз дуже важко давати прогнози. Але тренд іде до підвищення. Але те, що ціна буде зростати, то це неминуче. У нас ціна падала тільки через кризу. Але зараз зростання буде починатися, тому що людям необхідно десь жити. А ось тільки, на жаль, поки що мало будуємо», - сказав експерт.

Джерело:  УНН

 
Коментарі (1)
lana
20 Травня 2012 p. 09:38
Да, все правильно. Но только не забывайте, что население катосрафически уменьшается, а жилье прибавляется. Из тех кто выжил 2/3 не имеют средств на новое жилье. А у кого есть деньги жилье строит сам.