ГоловнаНовини ЖКГПодіїКиєву затвердили фінансування

Києву затвердили фінансування

Бюджет Києва на 2013 рік затверджено – за прийняття головного фінансового документа столиці проголосували 72 депутати Київради.

Згідно з документом загальний обсяг доходів бюджету міста на 2013 рік складе понад 18,5 млрд грн, у тому числі трансферти з державного бюджету – 2,9 млрд грн. Загальний фонд налічує 15, 9 млрд грн, а спеціальний фонд – 2,1 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі КМДА.

Так, у доопрацьованому проекті бюджету, який прийняли депутати, збільшено доходи міста більш ніж на півмільярда. Зокрема, за рахунок сплати «Київенерго» до бюджету 236 млн грн за користування майном, 182,5 млн грн – від продажу землі, за рахунок запровадження аукціонів, 100 млн грн – надходження від приватизації комунального майна з урахуванням коригування програми приватизації та переоцінки об’єктів продажу.

Відповідно до бюджету,  видатки на соціально-культурну сферу Києва складуть 9,25 млрд грн. Їхній обсяг збільшено на 2,27 млрд грн у порівнянні до контрольними показниками Мінфіну.

На капітальні вкладення Програми соціально-економічного розвитку спрямують 182,5 млн грн, а на капітальні видатки головних розпорядників, що здійснюватимуть ремонтні роботи сходових клітин, ліфтів, асфальтування прибудинкових територій, капітальні ремонти гуртожитків – 100 млн грн.

На галузь житлово-комунального господарства виділять 875,9 млн грн, на транспорт та дорожнє господарство – 744 млн грн. Кошти у сумі 236 млн грн спрямують на покриття різниці в нарахуваннях на теплову енергію для населення. На оплату електроенергії КП «Київміськсвітло» передбачено 14 млн грн, на покриття різниці в тарифах КП «Київкомунсервіс» – 3,4 млн грн.

 
Коментарі (0)