ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиїв заплатить за перекладку труб електроенергетичними об'єктами

Київ заплатить за перекладку труб електроенергетичними об'єктами

КМДА має намір передати «Київенерго» об'єкти електроенергетики в обмін на перекладку труб. Місцева влада впевнена, що компанії це вигідно, адже вона налаштована у своєму бізнесі саме на електричну складову, а не теплову.

Київська міська державна адміністрація розглядає можливість передачі ПАТ «Київенерго» у власність об'єктів електроенергетичного господарства взамін на перекладку труб. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, - інформує «Інтерфакс-Україна».

«Ми зараз розглядаємо питання щодо розрахунку з «Київенерго» невід'ємним майном за те, скільки він вклав у перекладку наших труб», - заявив він.

Крім того, чиновник додав, що труби залишаться власністю міста.

«Ми щось взамін на таку ж суму з електроенергетики передаємо «Київенерго» у власність, щоб не платити йому з бюджету гроші за це покращення», - зазначив Анатолій Голубченко.

При цьому перший заступник голови КМДА висловив сподівання, що Київрада прийме рішення, яке дозволить здійснювати такі операції.

«Як тільки «Київенерго» отримає таке рішення сесії Київради - а я маю надію, що це рішення Київрада підтримає - він повірить у те, що з ним розраховуються і на наступний рік закладе набагато більше (коштів на перекладку мережі - ред.)», - вважає Анатолій Голубченко.

Також чиновник упевнений, що «Київенерго» навіть кредит візьме, тому що йому вигідно віддавати місту у власність теплові мережі, а собі забирати електроенергетичні об'єкти.

«Компанія більше налаштована у своєму бізнесі саме на електричну складову, а не теплову», - підсумовує Анатолій Голубченко.

Нагадаємо, ПАТ «Київенерго» поставляє теплову енергію 75% споживачів Києва. Централізоване опалення споживачам міста також забезпечують відомчі та приватні котельні.

У 2013 році «Київенерго» інвестувало у відновлення теплових мереж міста близько 270 млн грн і повністю замінило понад 100 км теплових мереж.

 
Коментарі (0)