ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв будуватиме дорогу в Румунію за рахунок митниці і Болгарії

Київ будуватиме дорогу в Румунію за рахунок митниці і Болгарії

Болгарія погодилась на спільне з Україною будівництво дороги в Румунію. Так, Київ фінансуватиме свою частку у цьому проекті завдяки впорядкуванню ситуації на митниці, що збільшить надходження до державного бюджету

Україна та Болгарія домовились про реалізацію проекту будівництва автомобільної дороги Одеса – Болград – Рені. Про це йшлося на зустрічі Президента України Петра Порошенка та Президента Болгарії Росена Плевнелієва, передає прес-служба українського Гаранта.

«Ми домовились про те, що проведемо переговори, і за допомогою наших болгарських і румунських партнерів нам вдасться залучити на цей проект кошти Європейського Союзу, Болгарії, Румунії. Але справа не лише у коштах, ця дорога має стати символом нашої дружби», – наголосив Петро Порошенко.

Український президент також повідомив, що віддав доручення розробити проект змін до Державного бюджету.

«Внаслідок рішучих дій з наведення порядку на митниці ми зможемо збільшити надходження до Державного бюджету, і частину з них буде спрямовано на будівництво дороги, як фінансування з українського боку», – сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд визначився з наступним кроком реформування дорожньої галузі. Так, чиновники вирішили ліквідувати структуру, якій підпорядковувались облавтодори – ДАК «Автомобільні дороги України», адже вона не давала змоги передати управління облавтодорами на місця.

 
Коментарі (0)