ГоловнаНовини ЖКГТранспортУряд ліквідує «зайву» управлінську структуру у дорожній галузі

Уряд ліквідує «зайву» управлінську структуру у дорожній галузі

Уряд визначився з наступним кроком реформування дорожньої галузі. Так, чиновники вирішили ліквідувати структуру, якій підпорядковувались облавтодори – ДАК «Автомобільні дороги України», адже вона не давала змоги передати управління облавтодорами на місця.

В уряді ліквідують ДАК «Автомобільні дороги України». Чиновники вважають таке рішення наступним кроком реформування дорожньої галузі. Відповідну постанову уряду було підтримано на засіданні профільного комітету Кабінету Міністрів, передає прес-служба уряду.

Так, структура заважає передати управління облавтодорами місцевим органам самоврядування.

Також, що стосується фінансування, пан Вощевський наголосив на необхідності відновлення спеціальних фондів.

«Фінансове забезпечення того, що ми передаємо, має бути зрозумілим і чітким. Необхідно відновлювати практику створення спеціального дорожнього фонду з чітко виділеними джерелами наповнення, адже ритмічність роботи дорожньої галузі залежить від ритмічності фінансування», – наголосив Віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна перейме у Європи та США технології ремонту автомобільних доріг. Так, в Україні випробують іноземний досвід на частині дороги у Львівській області. Крім цього, автодорівці зазначають, що такий спосіб ремонту шляхів мінімізує витрати матеріалів.

 
Коментарі (0)