ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиїв готує стратегію теплопостачання до 2030 року

Київ готує стратегію теплопостачання до 2030 року

КМДА оголосила тендер на розробку документа вартістю 18 мільйонів гривень

 

Київська влада має намір в найближчі 2 роки завершити розробку повномасштабної концепції розвитку системи теплопостачання в столиці. 2 липня на майданчику Prozorro Департамент житлово-комунальної інфраструктури КМДА оголосив великий тендер - шукає підрядника, який за 18 млн грн. підготує і погодить з чиновниками концепцію до 2030 року.

Що саме хочуть побачити в документі замовники проектних робіт - у тендерній документації деталізовано не повідомляють. Підряднику доведеться самому проаналізувати всю існуючу систему теплопостачання, включаючи генеруючі потужності і магістралі, вивчити перспективний план розвитку столиці, стан труб, тепловтрати і т.д., а потім розповісти столичним чиновникам, що з усім цим господарством робити.

Причому з урахуванням передового досвіду великих європейських і світових мегаполісів.

При цьому в КМДА розраховують отримати деталізований план з прорахунком вартості реалізації проекту і пропозиціями щодо застосування сучасних технологій моніторингу стану труб, альтернативних джерел енергії, систем автоматизації (включаючи алгоритми реагування на зміни погоди). А на завершення ще й підготувати візуалізацію запропонованих варіантів концепції за допомогою комп'ютерного моделювання.

Роботи будуть профінансовані за рахунок коштів міського бюджету. Заявки на участь в тендері від потенційних виконавців в КМДА готові приймати до 2 серпня. Аукціон відбудеться 9 серпня 2019 року. Термін виконання робіт - 2019-2020 роки.

 

 
Коментарі (0)