Київ об’єднав всі ЖЕО

Київрада об’єднала столичні ЖЕО у Центр комунального сервісу. У відомстві кажуть, що вони працюватимуть за принципом єдиного вікна і прийматимуть заявки щодо усіх житлових та комунальних послуг, які надаються населенню Києва.

Київрада створила комунальний концерн «Центр комунального сервісу», до якого увійшли всі 63 житлово-експлуатаційні організації. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі міськради.

Згідно з повідомленням, центр покликаний вирішити спільні економічні та соціальні завдання, врегулювати майнові питання, сприяти зменшенню дебіторської та кредиторської заборгованостей.
 
«Об'єднання в одну юридичну особу дасть можливість консолідувати борги. Після того як концерн виконає всі зобов'язання, його також ліквідують. Статутний капітал Концерну становитиме 12,8 тисячі гривень», - йдеться в повідомленні.
 
Серед функцій концерну також погашення заборгованостей по заробітній платі для співробітників ліквідованих підприємств, забезпечення збереження їх архівів, облік спеціальних пенсій, нарахуванням яких не займається Пенсійний фонд.  
 
У прес-службі КМДА відзначили, що у складі концерну передбачається створення мережі клієнтських точок, які займатимуться захистом прав та інтересів киян.
 
«Центри працюватимуть за принципом єдиного вікна і прийматимуть заявки щодо усіх житлових та комунальних послуг, які надаються населенню Києва», - йдеться в повідомленні. 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Нафтогаз» знайшов вихід для «Київенерго» щодо погашення заборгованості останнього за газ. Для цього у Компанії вирішили обміняти борги столичного виробника теплової енергії на природний газ, вироблений іншими компаніями.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)