ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиїв планує тристоронні газові переговори навесні

Київ планує тристоронні газові переговори навесні

Україна планує провести тристоронні переговори щодо вирішення питання поставок природного газу в країну. Проте, Російська Федерація досі не дала відповідь. Тож, ймовірно, що зустріч відбудеться навесні

НАК «Нафтогаз України» планує провести переговори у тристоронньому форматі щодо поставок природного газу в Україні навесні. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «РБК-Україна».

Втім, за словами очільника Компанії, від Росії відповіді досі не отримано.

«Ми плануємо тристоронній формат, але чи погодяться на нього росіяни, поки невідомо», - сказав він.

У зв'язку з тим, що відповіді немає, «Нафтогаз» допускає, що перемовини можуть відбутися навесні, втім за умови, що «Газпром» не вимагатиме зміни умов контракту щодо транзиту газу територією України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує вивести із структури «Нафтогазу» компанію «Укргазвидобування» через побоювання програшу «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі у справі перегляду умов контракту на транзит російського газу.

Міненерго аргументує свою позицію тим, що наразі немає чіткого розуміння, як надалі буде розгортатися справа в Арбітражі.

 
Коментарі (0)