ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУряд хоче забрати у «Нафтогазу» одну з компаній

Уряд хоче забрати у «Нафтогазу» одну з компаній

Міненерго наполягає на вилученні однієї з найбільших газовидобувних компаній України із структури «Нафтогазу». У відомстві це пояснюють побоюваннями програшу суду проти «Газпрому».

Міністерство енергетики та вугільної промисловості пропонує вивести із структури «Нафтогазу» компанію «Укргазвидобування» через побоювання програшу «Газпрому» в Стокгольмському арбітражі у справі перегляду умов контракту на транзит російського газу. Про це йдеться у моделі реструктуризації НАК «Нафтогаз України», запропонованій Міненерго.

Міненерго аргументує свою позицію тим, що наразі немає чіткого розуміння, як надалі буде розгортатися справа в Арбітражі.

«У разі, якщо рішення суду буде винесено не на користь НАК «Нафтогаз України» (зокрема, буде присуджено багатомільярдні виплати), компанія ризикує втратити ряд активів через відповідні позови кредиторів на забезпечення виконання рішення арбітражу. Йдеться насамперед про компанію «Укргазвидобування» (ринкова вартість якої перевищує декілька мільярдів доларів США), яка не захищена чинним законодавством забороною приватизації», - наголошується в документі», - йдеться в документі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості  пропонує позбавити Прем’єр-міністра права віддавати доручення міністерствам щодо управлінні державною власністю.

 
Коментарі (0)