ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиїв потребує більше тролейбусів та трамваїв

Київ потребує більше тролейбусів та трамваїв

Столична влада має намір розвивати київський електротранспорт. У КМДА переконані – столиці потрібно ще 300 одиниць тролейбусів та трамваїв.

Столична влада має намір розвивати київський електротранспорт, зокрема трамваї, за трьома основними напрямами: капітальний ремонт існуючого парку, виробництво комунальним підприємством «Київпастранс» нових трамваїв «Каштан» та можливість виробництва сучасних вагонів із низькою підлогою. Про це повідомив радник голови КМДА з транспортних питань Олександр Кава, передає прес-служба КМДА.

«Ми проводимо переговори щодо можливості виробництва сучасних трамваїв з низькою підлогою в Києві. Про строки говорити ще рано, але зацікавленість європейців до цього проекту є. Тим не менше, все залежатиме від обсягів потенційних закупок та фінансових можливостей Києва», – зазначив він.
 
Олександр Кава також додав, що для забезпечення потреб Києва на перевезення пасажирів необхідно принаймні ще 300 одиниць трамваїв.
 
«Сьогодні наявний комунальний парк столиці не дозволяє забезпечити потреб міста в перевезеннях. Усього в парку близько 1700 тролейбусів, трамваїв та автобусів. Для порівняння – у Варшаві щодня на вулиці виходить 2800 автобусів та трамваїв, а в Мінську – 2600 одиниць. Нам потрібно ще близько 300 тролейбусів та трамваїв», – сказав Олександр Кава.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», сотні киян досі перебувають без гарячого водопостачання. Переважна більшість містян обмежена у гарячій воді через пошкодження на мережах централізованого опалення та гарячого водопостачання.
 
Коментарі (0)