Київ ризикує замерзнути взимку

Взимку у киян можуть виникнути проблеми з опаленням. Зокрема, це може статися через брак необхідних запасів додаткового палива.

У Києві можуть виникнути проблеми з енергопостачанням через відсутність необхідних запасів резервного палива. Про це на заявив голова Наглядової ради Київської муніципальної асамблеї Іван Плачков. Про це пише «Укрінформ».

«Через відсутність необхідних запасів резервного палива в Києві цієї зими може виникнути форс-мажорна ситуація з енергопостачанням», - зазначив екс-міністр енергетики та палива Іван Плачков.

За його словами, запасів резервного палива - мазуту - в місті явно недостатньо. «Може в січні-лютому в Києві складеться форс-мажорна ситуація з опаленням, коли температура знизиться нижче 25 градусів, а постачання газу з Росії, наприклад, будуть скорочені», - підкреслив пан Плачков.

Як зазначив  голова Наглядової ради, Києву потрібен запас мазуту, як мінімум, на 15-20 днів, від 150 до 200 тисяч тонн резервного палива, а не на 5-6, як зараз. «За 5-6 днів вирішити питання про постачання газу складно», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, через зниження тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 без гарячої води та тепла можуть залишитися понад 7 тисяч споживачів (житлових будинків, об'єктів соцсфери) у 6 районах столиці.

 
Коментарі (0)