ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїв шукає інвесторів для модернізації парків

Київ шукає інвесторів для модернізації парків

Аби парки столиці були комфортними, сучасними і безпечними, Київ шукає інвесторів. На думку мера Києва, останніми роками місто перестало бути зеленим та зручним.

Одне з основних завдань міської влади  – зберегти зелені зони Києва – парки і сквери. Для цього місто залучає інвесторів, аби столичні парки були комфортними, сучасними і безпечними. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час презентації міського проекту реформування міського паркового господарства «Київські парки», передає прес-служба КМДА.

«Ми всі знаємо Київ як зелене комфортне місто. На жаль, останніми роками він перестав бути таким. Сьогодні ми зібралися, щоб обговорити питання розвитку столичних парків і скверів. Нам потрібно змінити концепцію розвитку зелених зон», – зазначив Віталій Кличко.
 
Він розповів, що коли у юнацтві працював екскурсоводом, то презентував Київ як одне з найзеленіших міст в Європі, де на кожного мешканця міста припадало більше 100 зелених насаджень.
 
«Це було більше 20 років тому. На жаль, ситуація за останні роки погіршилася. Через корупцію земля продавалася у паркових зонах, знищувалися сквери, у місцях відпочинку людей виростали висотки. Наше завдання – аби все в Києві було прозоро, щоб громада вирішувала, де потрібно будувати, а де – відпочивати. Нам потрібно зберегти легені Києва, зелені насадження, наші парки і сквери», – наголосив Віталій Кличко.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», комунальники Києва продовжують роботи з ліквідації аварійно-небезпечних руйнувань асфальтобетонного покриття. У «Київавтодорі» пояснили, де саме відремонтували дороги.
 
Коментарі (0)