ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїна та Росія «не зійшлись» в ціні на транзит газу

Україна та Росія «не зійшлись» в ціні на транзит газу

«Нафтогаз» не задоволений переговорами з «Газпрмом» щодо ціни на транзит газу. Українська компаніє наполягає на ціні, яку вважає справедливою.

У НАК «Нафтогаз України» не вважають переговори з ВАТ «Газпром» щодо ціни на транзит природного газу вдалими. Про це заявив очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв в ефірі одного з українських телеканалів.

«З цього приводу (ціна транзиту газу - ред.) йдуть переговори. Я не можу назвати їх успішними, відверто. Але для того, щоб у будь-якому випадку ми мали можливість перегляду цього показника і приведення його до того рівня, який ми вважаємо справедливим, крім цього показника і інші показники: це резервування потужності, це гарантована сума платежу», - сказав голова «Нафтогазу».

Пан Коболєв також нагадав, що «Нафтогаз» ще минулого року подав до Стокгольмського арбітражу позов до «Газпрому».

«У нас зараз є два провадження: перше провадження стосується контракту купівлі-продажу газу, друге провадження стосується транзитного контракту. Ми сподіваємося, що обидва провадження будуть завершені в 2016 році, і якщо ми не досягнемо успіху в премовному процесі, тоді суд поставить остаточну крапку», - підкреслив посадовець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» не збирається купувати російський газ аж до кінця року. Зазначається, що наразі в ПСГ достатньо палива, а відновлення закачування «блакитного» палива можливе лише в наступному році і тільки за умови привабливої ціни.

 
Коментарі (0)