ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиїв у наступному році чекає нова модель управління ЖКГ

Київ у наступному році чекає нова модель управління ЖКГ

У Києві кількість юридичних осіб комунальних підприємств у наступному році може скоротитися на три десятки. Це передбачено новою моделлю управління ЖКГ у столиці.

Київська влада планує протягом 2015 року розробити нову модель управління у системі житлово-комунального господарства міста. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба відомства.

Зокрема, у столиці планується скорочення кількості юридичних осіб комунальних підприємств з майже 40 до 10. Це, на думку місцевої влади, дозволить додатково виокремити з бюджету 10 млн грн щороку. Ці кошти планують спрямувати на ремонт будинків та закупівлю матеріалів.

«Принцип діяльності житлово-обслуговуючих організацій має бути зрозумілим киянам. Зробити це в сьогоднішніх умовах, коли кожен район має свої порядки й підходи до нарахувань, фактично неможливо. До Контакт-центру міста надходить низка скарг, які свідчать, що споживачам дуже важко іноді знайти відповідальних за ту чи іншу послугу. Саме тому, нова модель покликана чітко окреслити зони відповідальності виконавців послуг», – повідомив Петро Пантелеєв.

Зокрема, пан Пантелеєв вважає, що обслуговуючі підприємства повинні раціонально витрачати кошти, чим зможуть забезпечити розрахунок за енергоносії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві  замість вирішення фінансових проблем міста, урядовці прийняли за основу норму про збільшення вилучень ПДФО з міськбюджету до 75%. Це фактично унеможливить виконання столицею своїх функцій.

 
Коментарі (1)
Олена1
23 Грудня 2014 p. 16:34
Пантелеев молодец. Пиарится, не устает.