ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиїв утримається від купівлі російського газу до наступного року

Київ утримається від купівлі російського газу до наступного року

У Міненерго запевняють, що у ПСГ достатньо природного газу, тож необхідності його імпорту з Росії зараз немає. Втім у відомстві наголосили, що з наступного року очікується спад цін на «блакитне» паливо.

Україна не купуватиме газ в Російської Федерації до кінця року. Про це під час брифінгу заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

За його словами, наразі у підземних газосховищах достатнього «блакитного» палива. В той же час чиновник заявив, що Київ очікує у І кварталі 2016 року  зниження ціни на природний газ.

«В сховищах достатньо палива щоб не купувати. Зараз не варто докуповувати газ. Ми очікуємо нижчу ціну в І кварталі наступного року. Критичної необхідності (у придбання газу, - ред.)немає. Враховуючи цінові диспропорції ми закуповуємо 30 млн кубометрів  щоденно», - сказав посадовець.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, уряд повідомив, що через кілька років Україна може стати повністю енергонезалежною. Для цього розроблено новий проект закону про ренти, а також забезпечується стимулювання до зниження споживання енергоресурсів.

 
Коментарі (0)