ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиїв відремонтує тепломережі за гроші ЄБРР

Київ відремонтує тепломережі за гроші ЄБРР

До кінця квітня поточного року столична влада планує підготувати і підписати "Угоду про підготовку кредитного фінансування" з ЄБРР на модернізацію теплоенергетичного комплексу

До кінця квітня поточного року столична влада планує підготувати і підписати "Угоду про підготовку кредитного фінансування" з ЄБРР на модернізацію теплоенергетичного комплексу, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Залучені кредитні кошти будуть спрямовані на технічне переоснащення київських ТЕЦ і модернізацію теплових мереж, що поліпшить інфраструктуру централізованого теплопостачання Києва", - йдеться в повідомленні.

У КМДА уточнили, що протягом опалювального сезону в місті було більше шести тисяч аварійних ситуацій на теплових мережах, приріст аварійності яких щорічно складає не менше 15%.

"За оцінками міжнародних експертів, модернізація теплоенергетичного комплексу зажадає близько 30 млрд грн", - уточнюється в повідомленні.

Концепція першочергових інвестиційних проектів була попередньо прийнята кредитним комітетом ЄБРР. Проектом угоди передбачено умови кредитування на суму до 140 млн євро на термін до 13 років за ставкою не вище 6% річних за умови надання містом фінансових гарантій. Крім того, угода передбачає проведення фахівцями ЄБРР аудиту та експертизи діючого обладнання КП "Київтеплоенерго". Отримання першочергових інвестицій можливо вже в найближчі 2-3 роки.

Перша черга інвестиційної програми включає п'ять проектів на загальну суму 140 млн євро. Це, зокрема:

комплексна заміна мереж, заміна малоефективних котелень та перепідключення споживачів до інших джерел теплопостачання, модернізація 8-ми великих котелень;

модернізація частини обладнання ТЕЦ-6 і впровадження газотурбінної установки;

модернізація частини обладнання ТЕЦ-5, установка теплоутилизатора на енергоблоці № 1;

впровадження програмного комплексу SCADA для можливості автоматизованого управління роботою теплового обладнання і мереж в реальному часі.

 

 
Коментарі (0)