ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняКиїв висунув умови Москві щодо ціни на газ

Київ висунув умови Москві щодо ціни на газ

Україна купуватиме природний газ з у Російської Федерації за умови, якщо ціна палива буде конкурентною. Офіційний Київ заявляє, що для цього Москві необхідно знизити вартість газу.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості повідомляє, що Україна купувати природний газ в Російської Федерації у І кварталі наступного року за умови зниження вартості «блакитного» палива нижче 200 дол за тис. куб. м. Про це заявив Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин сьогодні в Києві.

За його словами, лише за таких умов російський газ буде конкурентоспроможним.

«Переговори з «Газпромом» проводить НАК «Нафтогаз України». Вони (російська сторона, - ред.) розуміють цінову кон’юнктуру в Європі, вони також розуміють, що у нас запаси газу набагато більше в цьому році, ніж у минулому. Росіяни розуміють, що для того, щоб бути конкурентними їм потрібно знизити ціну на газ менше 200 доларів (за 1 тис. куб. м, - ред.). Це ті умови, які склалися на ринку. Тому на наступний квартал або вони пропонують нам ціну нижче 200 доларів, або у них просто не буде можливості його продавати», - сказав пан Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, громадянам навесні наступного року пророкують нарахування абонплати за користування газовими мережами. У «Нафтогазі» повідомляють, що додаткова плата за «блакитне» паливо в місяць складатиме до 29 грн.

 
Коментарі (0)