ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкраїнцям «світить» нарахування додаткової плати за газ

Українцям «світить» нарахування додаткової плати за газ

Громадянам навесні наступного року пророкують нарахування абонплати за користування газовими мережами. У «Нафтогазі» повідомляють, що додаткова плата за «блакитне» паливо в місяць складатиме до 29 грн.

У квітні наступного року для українців планують ввести за користування газовими мережами щомісячну абонентську плату в розмірі 17-29 грн. Про таку перспективу повідомив очільник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболев, передає «Сегодня».

Зокрема, за його словами, абонплата буде нараховуватись незалежно від обсягу спожитого природного газу. Згідно з розрахунками робочої групи Компанії, абонтплата в розмірі 17 грн/міс. нараховуватиметься споживачам, які мають лише газову плиту, а 29 грн в місяць сплачуватимуть власники газової плити та котла.

Втім, у «Нафтогазі» зазначили, що з ціни на «блакитне» паливо буде вилучено складову «на перекачку»: за даними НКРЕКП, вона дорівнює 10,4% від «літньої» ціни (7,2 грн/куб. м), або 75 коп. тобто газ повинен подешевшати до 2,85 грн/куб. м взимку (зараз 3,6 грн) і до 6,45 грн влітку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз» з наступного року знизить ціни на природний газ для деяких споживачів. Зокрема, в залежності від умов оплати та обсягів закупівлі, «блакитне» паливо здешевшає для промисловості, бюджетних та інших організацій.

 
Коментарі (3)
zhan sidorov1
21 Грудня 2015 p. 12:49
И с какого хрена я буду платить этому жиду? За газовую трассу по улицам, скидывались все и на трубы и на работу и за подключение. Кто нам будет платить, что Ваш газ идет по нашим трубам? И какое отношение имеет этот дол......б, до магистрали, которая была проложена при Советском Союзе. Тварь убогая.
Владимир2
21 Грудня 2015 p. 12:56

Разве Коболев жид ? Скорее жиденок .

Коля Пухов
21 Грудня 2015 p. 21:11
Треба дивитися в корінь: не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів. Перерахуйте квартплату у доларах або євро по реальному сьогоднішньому курсу і ви побачите, що ніякого зростання тарифів немає: приблизно таку суму ви платили за комуналку рік, два , три , і т.д. тому. Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році купонокарбованець прирівняли до радянського рубля і з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року до 2014-го року гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже майже така ж , як і купонокарбованця у 1992-1996 роках. Знецінення грошей -- це не що інше, як тихий грабунок людей владою, оскільки українських грошей влада може надрукувати скільки завгодно.