ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024«Київенерго» отримало 1,2 мільярда збитків на теплопостачанні

«Київенерго» отримало 1,2 мільярда збитків на теплопостачанні

Столична енергокомпанія ПАТ «Київенерго» оцінює збитки у сфері централізованого опалення та гарячого водопостачання за 2016 р. у 1,2 мільярда гривень.

Про це повідомила фінансовий директор компанії Тетяна Грязнова на брифінгу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

За її даними, збитковість обумовлена несинхронністю зміни цін на газ і тарифів на тепло, неузгодженістю нормативної бази.

Також Грязнова звернула увагу на зростання заборгованості споживачів і падіння рівня оплати населенням послуг центрального опалення до 72% та гарячого водопостачання до 86% (проти 87% і 89% відповідно в 2015 році).

За даними «Київенерго», станом на 1 квітня борг споживачів за тепло перед компанією зріс до 5,2 млрд грн, за електроенергію – до 940 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету встановила, що ПАТ «Київенерго» порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії.

За вказане порушення на ПАТ «Київенерго» накладено штраф у розмірі 17,958 млн гривен.

Раніше повідомлялося, що Київська адміністрація не планує продовжувати контракт з «Київенерго» щодо управління тепловими активами міста.

Як відомо, основними власниками «Київенерго» є ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова (72%) і держава в особі НАК «Енергетична компанія України»(25%).  

 

 
Коментарі (0)