ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняКиївенерго планує зекономити 50 млн грн за рахунок модернізації

Київенерго планує зекономити 50 млн грн за рахунок модернізації

Компанія Київенерго продовжує модернізацію виробничого устаткування

На столичній ТЕЦ-6 встановили тепловий утилізатор. Це інноваційне обладнання дозволить отримувати додаткову енергію у розмірі 10-ти відсотків без спалювання газу. А також знизити викиди шкідливих речовин в атмосферу.

"Це по суті справи екологічно чистий проект, це по суті справи найефективніший проект в Україні і я думаю що він має право на життя для подальшого розвитку і установки на інших котлах. Що дасть можливість компанії, перше утримувати собівартість продукції. Друге - підвищувати її якість. Третє - робити все можливе, щоб екологічна складова в місті Києві була чиста", - заявив гендиректор Олександр Фоменко.

Нова технологія дозволить економити щороку 50 мільйонів гривень. А додаткові гігокалорії забезпечать теплом та гарячою водою цілі масиви.

"Ось якщо взяти 25 гігокалорій, якщо брати навантаження це близько 600 будинків по гарячій воді. Це ми забезпечимо тільки за рахунок цього теплоутилізатора. Я говорю щодо гарячої води. Якщо брати по опаленню це десь 0,9, це десь близько 30 будинків. 30 будинків ми будемо опалювати цим теплом, яке будемо забирати", - повідомив директор СВП "Київські ТЕЦ" Юрій Гладишев.

Починаючи з 2012 року Київенерго інвестувало в генеруючі потужності більше мільярда гривень. Та компанія продовжує потерпати від несплати населенням комунальних послуг. Сумарно борг столиці за спожите тепло станом на 1 вересня становить два и шість мільярдів гривень.

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв повідомив, що "сьогодні господарства певною мірою страждають від недостатніх платежів".

"Зверталися на початку літа і зараз ще говоримо, щоби кияни використали оцей літній період коли платіжки не мають в собі нарахувань за опалення, вони не такі великі, принаймні якщо накопичилися борги спробувати розрахуватись, або реструктукризувати заборгованість для того щоб просто не накопичувати ці борги", - сказав він.

Зараз інших коштів для сплати за спожитий газ, аніж розрахунки споживачів, у компанії немає. Тому фінансова недисциплінованість користувачів, кажуть у Київенерго, може поставити під загрозу стабільну роботу у новому опалювальному сезоні.

 

 
Коментарі (0)