ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняКиївенерго по-новому перевірятиме трубопроводи

Київенерго по-новому перевірятиме трубопроводи

За результатами тепловізійної діагностики фахівці Київенерго отримають звіт із характеристикою виявлених проблем. Виявлені пошкодження будуть одразу ліквідовані.

ПАТ «Київенерго» проводить діагностику 23 км тепломереж, прокладених за бітум-перлітовою технологією, у яких збігає 15-річний термін експлуатації.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Трубопроводи діагностуються тепловізійним методом. За результатами тепловізійної діагностики фахівці Київенерго отримають звіт із характеристикою виявлених проблем. Виявлені пошкодження будуть одразу ліквідовані.

Серед переваг тепловізійної діагностики – можливість завчасного виявлення ймовірних дефектів у тепломережах на ранній стадії їх виникнення. Цінність тепловізійної діагностики полягає також у тому, що вона проводиться на діючому обладнанні без відключень споживачів, не потребує підготовчих робіт та є достатньо мобільною і оперативною. Діагностика тепломереж проводитиметься сучасними промисловими тепловізорами з високою роздільною здатністю. Ці тепловізори призначені саме для діагностики такого типу обладнання.

«Тепломережі, прокладені за бітум-перлітовою технологією, прокладалися безканальним способом - тобто просто в ґрунті. Вони швидше піддаються корозії та зношуються. До того ж при пошкодженні такої труби відбувається швидке розмивання ґрунту. Тому вкрай важливо своєчасно виявити ймовірні тонкі місця на цих трубопроводах та задля безпеки киян оперативно їх ліквідувати ще до виникнення пошкодження», - поінформував генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Також на сьогоднішній день проводяться консультації з фахівцями Інституту  електрозварювання ім. Є. О. ПАТОНА НАН України можливості використання Київенерго акустично-емісійного методу діагностики тепломереж. Суть цього методу полягає у виявленні деформації чи пошкодження трубопроводу на підставі аналізу акустичного шуму, отриманого відповідними звуковими датчиками.

Станом на 1 січня 2012 року, в Києві експлуатується 109,99 км трубопроводів, прокладених за бітум-перлітовою технологією. У 2011 році Компанія замінила 3,113 км таких трубопроводів, у 2012 році вже заплановано замінити 3,759 км.

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)