ГоловнаКиївські будніТеплоенергетикаКиївенерго «полює» на крадіїв тепла

Київенерго «полює» на крадіїв тепла

Протягом опалювального сезону 2016/2017 рр. після дворазового підвищення тарифів на опалення і гарячу воду компанія отримав багато скарг на аномально високі нарахування за тепло,
Протягом опалювального сезону 2016/2017 рр. після дворазового підвищення тарифів на опалення і гарячу воду компанія отримав багато скарг на аномально високі нарахування за тепло, повідомляє прес-служба Київенерго.
 
Величезний резонанс у ЗМІ і соцмережах викликала платіжка за опалення в 8 тис. Грн мешканки будинку на вул. Кирилівської за квартиру площею 88 кв. м. Тоді перевірка встановила, що на цокольному поверсі цього будинку розташована приватна клініка площею 200 кв. м, незаконно і безкоштовно споживає тепло, за яке після установки будинкового лічильника теплової енергії довелося платити мешканцям будинку. Крім того, в цьому ж були виявлені незаконно опалювальні мансарди і підвали.
 
Реагуючи на скарги жителів, Київенерго з початку року проводить інспекції будинків з великими нарахуваннями за опалення, щоб визначити і усунути їх причини. За підсумками проведених перевірок виявлено, що в більшості випадків аномально високі (в 1,5-3 рази більше в порівнянні з нормативними) нарахування були в будинках, де фактично опалювальні площі не відповідають договірним через:
  • збільшення опалювальних площ власниками квартир (прибудови, мансарди, балкони та лоджії з опалювальними приладами (радіатори опалення);
  • незаконних врізок в систему опалення та ГВП
  • бездоговірного споживання тепла власниками комерційних приміщень в житлових будинках.

До початку опалювального сезону фахівці СВП «Київські теплові мережі» обстежують в цілому близько 7,5 тис. Житлових будинків. На сьогодні перевірено близько 1 тис. Будинків, виявлено понад 80 серйозних порушень. По всіх порушеннях оформлені акти з вимогою або укласти договір на споживання тепла, або привести опалювальну систему приміщення у відповідність до проектної документації, а незаконні врізки - ліквідувати. 

 
Коментарі (0)