ГоловнаКиївські будніОпалювальний сезон 2023-2024«Київенерго» повернула киянам 21 млн за неякісне опалення

«Київенерго» повернула киянам 21 млн за неякісне опалення

Загальна сума компенсацій «Київенерго» за три зимові місяці склала 124 млн грн. З них 42 млн - за високу температуру взимку, 21 млн за неякісну послугу і 60 - тим, хто устанавлявал лічильники в жовтні-грудні

Компанія «Київенерго» зробила перерахунок своїм споживачам, у яких відсутні лічильники теплової енергії, за три зимові місяці на загальну суму 124 млн грн, у тому числі перерахунок за «теплу» зиму і за неякісне опалення, повыдомляє прес-служба компанії.

«Київенерго» також провела перерахунок на суму 60 млн грн тим споживачам, прилади яких приймалися на комерційний облік протягом жовтня-грудня. Нарахування оплати за опалення в цьому випадку проводилося за показниками приладу обліку, відповідно кількості днів його роботи в цей період.

Жителі столиці, будинки яких не обладнані теплолічильниками, отримали перерсачет оплати за опалення на суму 42 млн грн. Це стало можливим завдяки високій температурі повітря в грудні-лютому, згідно з постановою Кабміну № 1037

Так, в грудні тарифом передбачено середньомісячну температуру -3,5 ° С. Але, за даними Гідрометцентру, було тепліше - в середньому +1,9 ° С. У січні в тариф закладено -5,9 ° С, при цьому фактична температура становила -5,7 С °. На лютий у тарифі передбачено температуру -5,2 ° С, в той час як за офіційними даними Гідрометцентру, фактична середньомісячна температура склала +2,0 ° С.

Хоча Постанова № 1037 набула чинності 19 грудня 2015 року, компанія зробила перерахунок за весь грудень.

Так само, перерахунок більш ніж на 21 млн грн «Київенерго» здійснила за надання неякісної послуги опалення в зимові місяці. За інформацією компанії, зменшення температури и квартирах відбувалося через розбалансування внутрішньобудинкових мереж опалення. Перерахунок був зроблений виходячи з Постанови Кабміну від 17.02.2010 р .. №151, згідно з яким сума до оплати за централізоване опалення знижується на 5 відсотків за кожний градус відхилення від 18 ° C до 12 ° C.

 

 
Коментарі (0)