ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» призупинило встановлення лічильників тепла

«Київенерго» призупинило встановлення лічильників тепла

Згідно планам «Київенерго» і міської влади Києва до початку опалювального сезону усі будинки столиці мали отримати власну систему обліку теплоенергії.

 З сьогоднішнього дня компанія «Київенерго» призупиняє реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла, а аварійні роботи буде проводити в режимі надзвичайних ситуацій.

Таким чином у відомстві зазначили, що ветування Президентом законопроекту №2706, а також зволікання держави у вдосконаленні нормативної бази ставлять під загрозу стабільне проходження опалювального сезону в Україні, тому програму з встановлення будинкових лічильників тепла буде призупинено.

Згідно планам «Київенерго» і міської влади Києва до початку опалювального сезону усі будинки столиці мали отримати власну систему обліку теплоенергії. Однак через блокування рахунків, яке призвело до згортання господарської діяльності компанії, компанія не має можливості закуповувати обладнання та проводити проектні й монтажні роботи.

У відомстві також додали, що Державна виконавча служба України арештувала рахунки 104-х підприємств ТКЕ України, зокрема «Київенерго» через штрафи за вже сплачені борги минулих періодів, які виникли внаслідок затримки державних субвенцій.

Водночас, з моменту арешту з рахунків підприємства Державною виконавчою службою було примусово стягнено 51 млн. грн., що становить майже четверту частину від інвестиційної програми у тепловому господарстві, запланованої до реалізації компанією в 2016 р.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Серпня 2016 p. 10:41
Усі без виключення лічильники мають бути встановленими безплатно і обслуговуваться безплатно, тобто за рахунок надавачів компослуг. Хіба у магазині покупця зобов"язують купити ваги для зважування купленого ним товару?