ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Київенерго» скаржиться на боржників

«Київенерго» скаржиться на боржників

Споживачі «Київенерго» заборгували компанії майже 2 млрд грн за теплопостачання. Приблизно стільки ж підприємство повинно «Нафтогазу» за газ, спожитий для виробництва теплової енергії.

Станом на 18 липня заборгованість споживачів перед  «Київенерго» за теплову енергію перевищила 1,8 млрд грн.

З них 1 млрд грн заборгували житлово-експлуатаційні організації Києва та 0,8 млрд – відомчі установи та організації, що фінансуються з державного бюджету.
 
Серед ЖЕО найбільшу заборгованість має КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району» – 214,7 млн грн., серед відомчих ЖЕО – ДП «Укржитлосервіс» Державного управління справами – 28,9 млн грн., серед ЖБК та ОСББ – ЖК «Академічний-21» – 2,2 млн грн.
 
Близько 4% відомчих установ та організацій, що фінансуються з державного бюджету та з бюджету міста накопичили заборгованість за тепло перед «Київенерго» в 578,3 млн грн або близько 75% від всієї заборгованості цієї категорії споживачів. 
 
Найбільшу заборгованість за тепло перед компанією серед установ, що фінансуються з районного бюджету, має Управління освіти Оболонської районної в місті Києві державної адміністрації – 69,7 млн грн (9% від загальної заборгованості цієї категорії споживачів).
 
Серед установ, що фінансуються з міського бюджету – Територіальне медичне об'єднання «Психіатрія» у місті Києві – 8,8 млн грн (1,1%).
 
Серед установ, що фінансуються з державного бюджету – Міністерство доходів і зборів України – 2,3 млн грн.
 
Станом на 18 липня, заборгованість «Київенерго» за газ, спожитий для виробництва теплової енергії становить 1,8 млрд грн. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у зв’язку із рішенням Уряду щодо обмеження газопостачання теплоджерел «Київенерго» наразі без гарячої води у столиці перебуває 4471 споживач. Найбільшого водного утиску зазнали мешканці Деснянського району, де без гарячого водопостачання перебувають 1844 споживачі. 
 
Коментарі (0)