ГоловнаЗапитання експертуТеплоенергетикаКиївенерго відключатиме злісних боржників від електроенергії

Київенерго відключатиме злісних боржників від електроенергії

ПАТ «Київенерго» вимагає від споживачів електроенергії - юридичних осіб погасити борги.

ПАТ «Київенерго» вимагає від споживачів електроенергії - юридичних осіб погасити борги. Станом на 1 березня 2012 року, сума боргу цієї категорії споживачів становить 1,225 млрд гривень.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ПАТ «Київенерго».

Найбільші борги накопичили компанія «Київводоканал» (1,018 млрд гривень), комунальні підприємства «Київпастранс» (24 млн гривень), «Київський метрополітен» (19,2 млн гривень) і районні управління житлового господарства (44,7 млн гривень).

Борги установ, що фінансуються з державного бюджету, сягнули 32,6 млн гривень.

Найбільші боржники: Національний авіаційний університет (1,657 млн гривень), Національна телекомпанія України (1,362 млн гривень), НСК «Олімпійський» (1,234 млн гривень), Державна податкова служба (889,9 тис. гривень), Міністерство фінансів ( 418,6 тис. гривень).

Установи, що фінансуються з місцевих бюджетів, заборгували 25,1 млн гривень. Це районні управління освіти, медичні установи, комунальні підприємства.

Наприклад, борг за електроенергію управління освіти Дарницької райадміністрації сягнув 1,020 млн гривень, «Київського зоопарку» – 412 тис. гривень, «Київдорсервісу» – 796 тис. гривень.

Борг промислових підприємств становить 15,4 млн. гривень. Найбільші боржники – завод «Буревісник» з боргом 5,454 млн. гривень, завод «Більшовик» – 735,9 тис. гривень.

У разі непогашення боргів Компанія має намір відключити боржників від електропостачання. Про це ПАТ «Київенерго» повідомила їх в установленому порядку. Також були повідомлені відомства, в чиєму підпорядкуванні знаходяться боржники.

«У багатьох випадках боржники прикриваються відсутністю фінансування. Але самі навіть не вживають конкретних кроків для того, щоб це фінансування виділялося. У підсумку, борги щомісяця збільшуються, і їхнє погашення стає реальною проблемою для бюджету будь-якого рівня. Законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно, тому ми змушені вдатися до активних дій з відключення боржників.

Без повної оплати за відпущену споживачам електроенергію ПАТ «Київенерго» не може повністю розрахуватися з Енергоринком і виконати всі заплановані заходи з підвищення якості послуг, що надаються клієнтам. Якщо Енергоринок недоотримує кошти, він не може розраховуватися з виробниками електроенергії, а ті – платити за енергетичну сировину, інвестувати в надійність обладнання. В результаті боржники роблять заручниками ситуації всю енергогалузь і сумлінних споживачів», – констатує директор СВП «Енергозбут» ПАТ «Київенерго»» Олексій Савенков.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)