ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ«Київенерго» з виконавчою службою почали рейди по боржникам

«Київенерго» з виконавчою службою почали рейди по боржникам

Заборгованість споживачів і держбюджету за тепло і гарячу воду перед «Київенерго» станом на 1 липня 2018 становить майже 3,8 млрд грн

«Київенерго» і виконавча служба проводять рейди по боржникам за тепло.

Заборгованість споживачів і держбюджету за тепло і гарячу воду перед «Київенерго» станом на 1 липня 2018 становить майже 3,8 млрд грн. Для врегулювання заборгованості за спожиті клієнтами послуги «Київенерго» застосовує всі передбачені чинним законодавством методи. Зокрема, це претензійно-позовна робота. Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду.

У прес-службі «Київенерго» пояснюють, що після отримання рішення суду компанія звертається до виконавчої служби із заявою про його примусове виконання. Боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що ускладнює в подальшому оформлення будь-яких угод з відчуження його майна.

«Також виконавчою службою до боржника можуть застосовуватися інші заходи примусового стягнення - наприклад, арешт коштів та майна, заборона виїзду за кордон тощо», - кажуть в компанії.

Днями представники «Київенерго» і виконавчої служби за участю журналістів провели рейди кількох таких боржників. Наприклад, ТОВ «Українсько-німецька клініка» заборгувало за тепло енергопостачальнику майже 200 тис. Грн. і ігнорувало попередження компанії про звернення до суду. Тепер має справу з виконавчою службою, яка має всі повноваження для списання коштів з рахунків, опису, арешту та реалізації на публічних торгах майна товариства.

Що стосується населення і різних форм ЖЕО, то вони заборгували «Київенерго» за спожиті опалення і гарячу воду майже 2,7 млрд грн.

 

 
Коментарі (0)