ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» заручиться підтримкою голландських компаній

«Київенерго» заручиться підтримкою голландських компаній

Голландська компанія розробить для «Київенерго» ТЕО проектів впровадження біомаси за кошти гранту Мінекономіки Нідерландів. Розробку обіцяють завершити до кінця року.

Агентство NL Міністерства економіки Королівства Нідерланди виділило грант для виконання техніко-економічного обґрунтування проектів будівництва водогрійних твердопаливних котлів та когенераційних установок, що використовують в якості палива біомасу, на декількох існуючих котельнях ПАТ «Київенерго». Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі товариства.

Зокрема, грант виділений голландській компанії HoST BV - виробнику сучасного обладнання у сфері виробництва енергії з біомаси.

Розробку ТЕО планується завершити до кінця 2013 року. Очікується, що роботи буде виконувати консорціум з трьох компаній: голландські HoSt BV і Stork Technical Services, а також українське представництво NUSECO.

У рамках ТЕО буде проаналізована можливість і економічна доцільність будівництва водогрійних твердопаливних котлів потужністю 10-50 МВт і когенераційних установок (міні-ТЕЦ) з електричною потужністю 5-20 МВт. В якості палива розглядається альтернативне поновлюване паливо - солома і деревна тріска. Планується, що нові потужності на біомасі будуть розміщуватися на існуючих теплогенеруючих об'єктах, а застарілі газові потужності будуть переводитися в резерв.

Як повідомляла «Україна Комунальна», ПАТ «Київенерго» протягом 2013-2014 років інвестує в реконструкцію електричної підстанції «Дніпровська» понад 20 млн грн.

 
Коментарі (0)