ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Київенерго» знову працює собі у збиток

«Київенерго» знову працює собі у збиток

Причиною цього стала несвоєчасна компенсація різниці в тарифах, що виникає у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії встановленим тарифам на її виробництво, транспортування і постачання

За результатами діяльності у 2011 році ПАТ «Київенерго» має збитки в розмірі 1,375 млрд грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Компанії.

Як зазначено у повідомленні, причиною цього стала несвоєчасна компенсація різниці в тарифах. Вона виникає у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії встановленим тарифам на її виробництво, транспортування і постачання споживачам.

«Упродовж 2011 року Компанія отримала часткову компенсацію різниці в тарифах на теплову енергію. Всі отримані кошти були перераховані на погашення заборгованості за газ. Але чинний тариф на теплову енергію для населення покриває лише близько 50% собівартості її виробництва. Така невідповідність встановлених тарифів і відсутність своєчасної компенсації різниці в тарифах ставлять Компанію поза ринковими умовами роботи. А стан теплових мереж міста вимагає негайних інвестицій. Необхідний обсяг інвестицій цілком співрозмірний із річним приростом заборгованості із компенсації різниці в тарифах», — зазначила фінансовий директор ПАТ «Київенерго» Тетяна Грязнова.

Так, станом на 31 грудня 2011 року, заборгованість бюджетів з компенсації різниці в тарифах становить 2,24 млрд грн, а заборгованість Компанії за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, — 1,83 млрд грн.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)