ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГ«Київгаз» відключив самовільно встановлені водонагрівачі

«Київгаз» відключив самовільно встановлені водонагрівачі

Для того, щоб уникнути відключення газового устаткування, «Київгаз» пропонує мешканцям столиці, у яких відсутня документація на газове обладнання або проведена його самовільна установка (заміна), звертатися до філій ПАТ «Київгаз»

З метою попередження нещасних випадків та аварійних ситуацій, пов’язаних з неправильною установкою і використанням газового обладнання, компанія «Київгаз» провела роботу з відключення від газопостачання квартири з самовільно встановленим та заміненим газовим обладнанням, інформує прес-служба КМДА.

«Київгаз» нагадує, що відповідно до вимог Державних будівельних норм ДБН В 2.5-20-2001 «Газопостачання» при заміні газового водонагрівача обладнання вважається самовільно заміненим (встановленим) і підлягає відключенню без попередження в разі відсутності таких документів, як:

  • Акт перевірки технічного стану димового та вентиляційного каналів з печаткою житлово-експлуатаційної організації;
  • Акт 3-кратного повітрообміну газифікованого приміщення;
  • Розрахунок димових і вентиляційних каналів;
  • Акт на встановлення сигналізатора загазованості і договір на його технічне обслуговування;
  • Сертифікат відповідності на обладнання іноземного виробництва;
  • Копії паспорта на обладнання;
  • Схема монтажу газового водонагрівача;
  • Акт приймання до експлуатації заміненого газового приладу;
  • Пускова відомість з відміткою про проведення пуску газу на прилад;
  • Договір на гарантійне технічне обслуговування газового водонагрівача.

«Київгаз» також звертає увагу на те, що при заміні газового водонагрівача у ванній кімнаті (згідно ДБН), заборонено встановлювати новий водонагрівач на те ж місце. Його необхідно перенести в приміщення кухні, розробивши проект перенесення водонагрівача, виконавши всі вище перераховані вимоги.

При цьому, монтажні роботи повинні виконуватися спеціалізованими організаціями, які мають дозвіл і ліцензію від Держгірпромнагляду.

Для того, щоб уникнути відключення газового устаткування, «Київгаз» пропонує мешканцям столиці, у яких відсутня документація на газове обладнання або проведена його самовільна установка (заміна), звертатися до філій ПАТ «Київгаз» для його перевірки та оформлення.

За період з 1 січня до 15 лютого 2012 р. у Києві було виявлено 2347 випадків самовільно замінених (встановлених) водонагрівачів. У результаті, від газопостачання були відключені 189 водонагрівачі та видано 2202 попередження про відключення.

 

Ольга Туча

 
Коментарі (0)