ГоловнаНовини ЖКГБудівництво«Київметробуд» виграв тендер на будівництво метро в Харкові

«Київметробуд» виграв тендер на будівництво метро в Харкові

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» 4 серпня за результатами тендеру замовило ПАТ «Київметробуд» спорудження тунелів на 98,71 млн грн

КП «Харківська дирекція будівництва метрополітену» 4 серпня за результатами тендеру замовило ПАТ «Київметробуд» спорудження тунелів на 98,71 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 15 серпня 2018 року по просп. Людвіга Свободи на розі просп. Лозовенківського відкритим способом збудують тунелі з’єднувальної гілки на ПК 00+06 – ПК 02+08 до третьої лінії метрополітену в рамках будівництва електродепо «Олексіївське».

«Київметробуд», який належить гендиректору Володимир Петренку та голові наглядової ради росіянину Сергію Кияшку, вперше виграв тендер на будівництво метрополітену в Харкові.

Ціна угоди на вісім відсотків нижча від очікуваної вартості закупівлі в 106,80 млн грн.

Київська фірма виграла торги у трьох місцевих конкурентів: ТДВ «Житлобуд-2», ТОВ «Спецбудмонтаж-Україна» і ПрАТ СБМУ «Тунельбуд».

Саме «Тунельбуд» раніше був підрядником будівництва Харківського метро. Однак у 2016 році поліція порушила кримінальне провадження щодо нього та нинішнього замовника. Їхніх посадовців підозрювали у змові для привласнення державних коштів, виділених у 2014 році на будівництво ділянки метро вартістю 324,55 млн грн. Відтоді дані в судовому реєстрі по цьому провадженню не оновлювались.

Послуги частини будівельної техніки переможцю надаватиме ПрАТ «Метробуд».

Цьогоріч передбачено фінансування в розмірі 67,76 млн грн.

На заробітну плату піде 5,15 млн грн., тобто п’ять відсотків загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще два відсотки – 1,91 млн грн.

 

 
Коментарі (0)