ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКиївміськбуд будуть рятувати від банкрутства за рахунок бюджету

Київміськбуд будуть рятувати від банкрутства за рахунок бюджету

В міській раді Києва вивчили звіти аудиторів та погодилися, що на проблеми забудовника вплинув ковід, війна та недобудови Укрбуду.

 

В міській раді Києва вивчили звіти аудиторів та погодилися, що на проблеми забудовника вплинув ковід, війна та недобудови Укрбуду.

Міська влада Києва вирішила допомогти своєму забудовнику – компанії Київміськбуд добудувати житло. Для цього з бюджету витратять кошти на викуп квартир для пільговиків, які перебувають у черзі. 

На ці цілі Київ заклав у бюджеті цього року понад 1 млрд грн. Але це не покриє повністю збитки будівельної компанії, які, за підрахунками аудиторів, складають 2,28 млрд грн. Про це розповів під час онлайн-пресбрифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. 

«Враховуючи, що місто є основним акціонером компанії «Київміськбуд» та у зв’язку із ситуацією на ринку нерухомості загалом, а також занепокоєнням інвесторів, наглядова рада «Київміськбуду» ухвалила наступні рішення. Перше – про проведення спеціальної перевірки фінансово-господарської діяльності «Київміськбуд» за 2020-2023 роки», – повідомив Микола Поворозник.

На час цієї перевірки голова правління – президент Київміськбуду Ігор Кушнір буде відсторонений від займаної посади. Також в компанії мають створити підрозділ внутрішнього фінансового аудиту.

Щоб знайти кошти, яких не вистачає на добудову ЖК, Київ нагадає Кабміну про взяті зобов’язання по об'єктах Укрбуду.

«Ми хочемо заспокоїти зараз усіх постраждалих інвесторів. Сьогодні на вечір це питання (щодо «Укрбуду» – ред.) вирішене. І всю цю нерухомість буде добудовано і на себе зобов’язання взяв «Київміськбуд». Тобто, питання буде вирішене», – казав у грудні 2019 року президент Володимир Зеленський. І доручив цим зайнятися прем’єру Денису Шмигалю. 

 

 

 
Коментарі (0)