ГоловнаНовини ЖКГОСББКиїврада фінансово підтримає ОСББ та ЖБК, які постраждали внаслідок колізій у законодавстві

Київрада фінансово підтримає ОСББ та ЖБК, які постраждали внаслідок колізій у законодавстві

На засіданні постійної комісії КМДА з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погоджено алгоритм підтримки ОСББ та ЖБК, які фінансово постраждали внаслідок колізій у законодавстві в 2002-2010 та 2010-2014 рр
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку погоджено алгоритм підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів, які фінансово постраждали внаслідок колізій у законодавстві в 2002-2010 та 2010-2014 роках, це повідомила прес-служба Київради.
 
Пропонується фінансово підтримати ОСББ та ЖБК, які постраждали внаслідок колізій у законодавстві. Йдеться про неправильне нарахування за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, наданих компаніями ПАТ “Київенерго” та ПАТ “АК “Київводоканал” у 2002-2010 та 2010-2014 роках.
 
“Аби отримати фінансову підтримку з бюджету міста потрібно надати в райдержадміністрацію тристоронній акт за спожитий обсяг холодної води на підігрів і теплової енергії для потреб гарячого водопостачання за визначений розрахунковий опалювальний період. Зазначу, що такий тристоронній акт між ОСББ (ЖБК), Київенерго та Київводоканалом є єдиним документом для підтвердження наявності підстав для отримання коштів, і у багатьох ОСББ та ЖБК цей документ уже є. У кого він відсутній — ми даємо двомісячний термін для його оформлення”, — зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

Після цього, Районні державні адміністрації мають обробити та перевірити зібрані дані та сформувати узагальнений реєстр. Потім, відповідно до запитів ОСББ та ЖБКє місто буде планувати в бюджеті кошти на фінансову підтримку житлово-будівельних кооперативів та об’єднання співвласників багатоквартирних будинків. Відтак, райдержадміністрації у місячний термін мають поінформувати всі ОСББ та ЖБК про можливість фінансової підтримки з бюджету міста. 

 
Коментарі (0)