ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїврада не каратиме тих, хто торгує алкоголем вночі

Київрада не каратиме тих, хто торгує алкоголем вночі

Київська міська рада наразі не має прямих санкцій для впливу на підприємців у разі продажу ними алкоголю у нічний час.

Про це заявив депутат Київради Владислав Михайленко, йдеться у повідомленні УНН.

«Зараз міські ради прямих санкцій для впливу на підприємців у випадку порушення їхніх рішень не мають. Можна застосовувати тільки якісь засоби публічного впливу, якісь господарські речі пов’язані з діяльністю міських рад. Тобто, якщо людина торгує алкоголем, міська рада вирішила, що вона не має торгувати, прийти до такого недобросовісного підприємця і накласти на нього штраф або забрати в нього ліцензію міська рада не може», — зазначив Михайленко.

Депутат також  повідомив, що наразі ведеться робота на законодавчому рівні для того, щоб міська влада мала важелі впливу на приватних підприємців у даному випадку.

«Ведемо роботу на законодавчому рівні для того, щоб органи міської влади, міські ради, мали певні важелі, прямі санкції, які вони можуть накладати на підприємців. Це, можливо, відкликання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем чи накладення певних штрафних санкцій», - додав він.

Як повідомлялося раніше, 22 вересня депутати Київради прийняли рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об’єктах торгівлі в столиці.

Відповідні умови діють з 23:00 до 10:00 для всіх суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, окрім закладів ресторанного харчування.

 

 
Коментарі (0)