ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаКиїврада підтримуватиме ОСББ у питаннях енергозбереження

Київрада підтримуватиме ОСББ у питаннях енергозбереження

Київська влада планує підтримувати ОСББ та ЖБК в реалізації проектів з енергозбереження житлових будинків. Пріорітетними будуть проекти з встановлення приладів обліку опалення та гарячого водопостачання.

Київська влада буде стимулювати ОСББ в питання проведення енергозберігаючих заходів у житлових будинках. Найкращі проекти будуть реалізовуватись спільними зусиллями співвласників та міської влади. Таке рішення прийняли депутати на засіданні Київради, повідомляє прес-служба відомства.

«Відповідне положення покликане врегулювати процедуру відбору кращих проектів підвищення енергоефективності в ОСББ. Міська влада сьогодні готова підтримати громадські ініціативи, які стосуються економії енергоресурсів та створити умови, що дозволяли б жителями об’єднуватися навколо ідеї підвищення енергоефективності. Це, у результаті, дозволить людям сплачувати значно менше і лише за фактично за спожиті комунальні послуги», – повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Критеріями відбору проектів будуть рівень перспективної економії  енергоресурсів та частка внеску з боку мешканців. Пріоритетними напрямками влада визначає проекти з встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення та/або на гаряче водопостачання.

«Проекти мають передбачати реконструкцію або встановлення нових теплопунктів, утеплення фасадів, ремонт дахів, заміну вікон та освітлення на енергозберігаюче, оновлення внутрішньобудинкових інженерних мереж», – наголосив пан Пантєлєєв.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, київська влада планує встановити близько півтисячі теплових лічильників у житлових будинках столиці. Під час заходів можливі відключення опалення та гарячої води.

 
Коментарі (0)