ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійКиїврада визначилася з правилами розміщення МАФів

Київрада визначилася з правилами розміщення МАФів

Київрада затвердила правила, які передбачають чіткий облік усіх МАФів у столиці. Відповідне рішення депутати прийняли на засіданні Київради у четвер 25 грудня.

Столична влада затвердила порядок розміщення МАФів. 25 грудня, на засіданні Київради депутати підтримали проект рішення «Про особливості застосування Порядку розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в місті Києві». Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації.

«Кожен МАФ повинен працювати законно. І ми повинні були систематизувати роботу малих архітектурних форм і припинити захаращення кіосками проїжджої частини, тротуарів, виходів з метро, що псує зовнішній вигляд міста, створює незручності для киян та робить столицю великим базаром. Сьогодні ми затвердили правила розміщення МАФів, які передбачають чіткий облік усіх МАФів і зокрема сплату ними пайової участі», – зазначив мер Києва Віталій Кличко.
 
Згідно з рішенням, Київрада доручила КМДА до 15 лютого 2015 року затвердити зміни до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд торговельного, соціально-культурного чи іншого призначення, а потім до 31 грудня 2015 року привести розміщення цих споруд у відповідності зі схемою. До 1 січня 2016 року всі споруди, які не відповідають Комплексній схемі, повинні бути демонтовані. Затверджена схема дає чітку відповідь, які кіоски встановлені законно, а які – ні. Місця встановлення споруд розподілятимуться на конкурсній основі прозоро і відкрито. Крім того, гарантується збереження бізнесу за умови заміни кіосків на нові, більш сучасні торгові точки протягом п'яти років.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», у Києві порахували кількість всіх МАФів, які встановлені у місті. За різними методиками обчислення, кількість кіосків у столиці коливається від 12 до 15 тис.
 
Коментарі (0)