ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГКиїврада звернулася до ВР та Кабміну з проханням не піднімати комунальні тарифи

Київрада звернулася до ВР та Кабміну з проханням не піднімати комунальні тарифи

Київрада прийняла рішення звернутися до Верховної Ради України та Кабінету міністрів. Причиною таких дій послужила неприпустимість зростання цін та тарифів на житлово-комунальні послуги без індексації розміру заробітних плат та пенсій.

91 депутат Київської міської  ради проголосував за офіційне звернення до Верховної Ради України та Кабінету міністрів по причині зростання цін та тарифів на житлово-комунальні послуги .

"Ми повинні ухвалити звернення Київради до парламенту щодо неприпустимого зростання цін на житлово-комунальні послуги без індексації розміру заробітних плат та пенсій", - заявив міський голова Києва Віталій Кличко.

Також Віталій Кличко зазначив, що комісія житлово-комунального господарства та комісія самоврядування підтримали подібне  звернення.

"Невідкладність розгляду такого рішення полягає в тому, що люди з сьогоднішніми цінами ледве виживають, і подальше зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги без індексації заробітних плат і пенсій можуть зробити в Україні кризу неплатежів. Така ситуація може призвести до колапсу в житлово-комунальній сфері", – додав  Кличко. 

Нагадаємо, нещодавно Верховний суд України надіслав подання до Конституційного суду України щодо легітимності указів Порошенка, які регулюють діяльність Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), і легітимності рішень НКРЕКП щодо встановлення житлово-комунальних тарифів.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Липня 2016 p. 23:44
Особливо неприємна ситуація з комунальними платежами у тих, кого чиновники-можновладці спочатку примусово позбавили робочого місця по незалежним від працівника причинам ( в результаті так званих "ліквідацій" держпідприємств, установ, організацій), тобто спочатку забрали у людини заробіток, а потім штучно приписують цій людині уявний дохід, і на підставі цієї фальсифікації значно зменшують субсидію або взагалі її не нараховують.