ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиївські затори збільшуються з кожним роком

Київські затори збільшуються з кожним роком

Київ піднявся з 12-го на 7-е місце в світі в рейтингу міст за рівнем завантаженості автомобільних доріг у 2020 році

 

Київ піднявся з 12-го на 7-е місце в світі в рейтингу міст за рівнем завантаженості автомобільних доріг у 2020 році.

Про це з посиланням на дані нідерландської компанії TomTom, яка моніторить затримки автомобільного трафіку в 416 містах 57 країн світу, написав на своїй сторінці Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За даними дослідження, середній показник затримки трафіку в столиці України становить 51%. Це означає, що через пробки водіям авто доводиться витрачати на 51% більше часу, щоб доїхати до пункту призначення. Найбільші затори в Києві спостерігають зазвичай три рази в день - о 06:00, 08:00 і 18:00. Пік завантаженості транспортної мережі зафіксували в грудні, - розповідає Яловий.

Як показує рейтинг, низький трафік спостерігався в Києві тільки 48 днів на рік - це найгірший результат серед першої десятки рейтингу. Очолює його Москва з 54% затримки трафіку, на другому місці - індійський Мумбаї (53%), на третьому - столиця Колумбії Богота (53%).

За словами Костянтина Ялового, карантин в минулому році не зменшила кількість автотранспорту на дорогах. Навпаки, все більше людей в столиці вважають за краще поїздки в особистому авто.

Наслідки такої тенденції сумні: викиди від автомобілів забруднюють повітря, що негативно впливає на здоров'я киян і є однією з головних причин смертності від неінфекційних хвороб. Також затримки в пересуванні людей і вантажів наносять місту великих економічних збитків, - каже політик.

Як зазначає Костянтин Яловий, щоб змінити ситуацію, потрібно зробити швидким і комфортним громадський транспорт, збільшити кількість тролейбусів, автобусів і трамваїв, побудувати зручну комплексну велосипедну інфраструктуру. Про необхідність цих кроків уже давно говорить і суспільство, і влада столиці. Залишилося дочекатися, поки нарешті їх почнуть втілювати в реальність.

 

 

 
Коментарі (0)