ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоКиївська область лідирує за темпами будівництва

Київська область лідирує за темпами будівництва

На Київщині за минулий рік здано 1,7 млн ​​кв. м житла, що, незважаючи на кризу, перевершило показники попереднього року на 2,3% і дозволило Київської області посісти перше місце за кількістю зданих в експлуатацію квадратів

 Київська область лідирує в Україні за обсягами введення в експлуатацію житлової нерухомості. За даними Державної служби статистики, в минулому році на Київщині здали 1,7 млн ​​кв м житла (без урахування самобудів) - на 2,3% більше попереднього року. На другому місці - столиця (1,4 млн кв м), а на третьому - Львівська область (1 млн кв м), повідомляє Ліга.

За даними компанії Альянс Новобуд, зараз в області ведеться будівництво 250 житлових комплексів, з яких тільки 31 розташований на лівому березі Дніпра. Пропозиція йде за попитом. Комерційний директор Альянс Новобуд Володимир Даниленко стверджує, що в березні в порівнянні з лютим кількість запитів в компанію виросло на 37%, а в порівнянні з березнем минулого року - на 119,8%. Головна причина - відносно невисокі ціни в передмісті.

Співзасновник компанії Архібуд Віталій Савченко каже, що за останні півроку ціна на квартири в Києві просіла в середньому від 37 500 до 20 000 грн за один квадратний метр. В області - і того більше. "Наприклад, в Ірпінському районі квартири подешевшали восени 2014 року, і з тих пір вартість квадратного метра знаходиться на рівні 10 000-11 000 грн", - зазначає він.

"Забудовники економлять на купівлі землі, вартості робіт, і в результаті працюють майже за собівартістю, а деякі - на межі банкрутства", - запевняє керівник відділу продажів ЖК Park Stone Дмитро Шостя. На його думку, в окремих випадках мова йде про демпінг. Наприклад, квартири в деяких новобудовах Бучі, за його даними, продаються по 9 000 - 10 000 грн за квадратний метр.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
02 Травня 2016 p. 20:21
Думаю, що чим менший строк служжби житлового будинку, тим вигідніше для держави. Адже звільнене від старого будинку місце можна знову продать під нову забудову. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Особисто я неодноразово спостерігав наступну картину: після закінчення будівництва багатоповерхівки починалися вирізання дверних пройомів у фундаменті (!) новобудови. Це нібито робиться для того, щоб підвальне приміщення здавати в оренду, і кожен оредар мав свій окремий вхід до свого приміщення.