ГоловнаВибір редакціїТранспортКиївська підземка може залишитися без безкоштовного Wi-Fi

Київська підземка може залишитися без безкоштовного Wi-Fi

Оператор, який обіцяв завершити створення мережі Wi-Fi у столичній підземці до кінця 2017 року.

Планувалося покрити мережею Wi-Fi все станції метро до кінця поточного року

Будівництво мережі Wi-Fi в Київському метрополітені може бути припинено, повідомляє видання "ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на власні джерела.

Оператор "Москито Мобайл" ввів послугу на 12 центральних станціях ( "Олімпійська", "Площа Льва Толстого", "Майдан Незалежності", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Золоті ворота", "Кловська", "Палац спорту "," Арсенальна "," Лук'янівська "," Дніпро ") і п'яти перегонах. Однак останнім часом компанія зазнає фінансових труднощів.

Власник ТОВ "Москито Мобайл" - банкір Олександр Адаріч, якому належав недавно збанкрутілий "Фідобанк".

"Я не в курсі всіх деталей, але знаю, що банківські рахунки були заморожені", - розповів один зі співрозмовників, знайомий зі станом справ.

"Москито Мобайл" пробував заробляти на рекламі перед підключенням до мережі. Але в цьому році реклама зникла, пише видання. За його інформацією, найближчим часом питання про проект безкоштовного Wi-Fi в метро буде винесено на міський інвесткомітет.

"Для користувачів, найімовірніше, це буде означати одне: нових станцій з Wi-Fi найближчим часом не з'явиться. Варіант відключення вже побудованої мережі теж можливий", - йдеться в публікації.

Перший конкурс на будівництво мережі Wi-Fi на станціях метрополітену в Києві був оголошений в 2012 році.

Київська міськдержадміністрація визнала компанію "Фідомобайл" (попередник "Москито Мобайл") переможцем конкурсу на будівництво мережі Wi-Fi в столичному метрополітені.

Закінчити проект будівництва передбачалося до листопада 2015 року, мережа повинна бути обладнана на 52 станціях і 67,5 км ліній столичного метро, ​​а також в 744 вагонах.

У травні 2015 року року на п'яти станціях столичного метро і в перегонах між ними запрацював мобільний зв'язок та інтернет. Мер Києва Віталій Кличко обіцяв, що Wi-Fi на всіх станціях метро в Києві буде безкоштовним.

У червні 2016 року директор Київського інвестиційного агентства Олег Містюк повідомив про перенесення остаточного запуску мережі на всіх станціях на кінець 2017 року. В травнем 2017 роки він повідомив про замороження проекту.

 

 
Коментарі (0)