ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїКиївська влада судитиметься з ТРЦ, у яких порушена протипожежна безпека

Київська влада судитиметься з ТРЦ, у яких порушена протипожежна безпека

Місцева влада Києва готова звернутися до суду, якщо столичні ТРЦ не усунуть порушення протипожежної безпеки у стислі терміни.

Місцева влада Києва готова звернутися до суду, якщо столичні ТРЦ не усунуть порушення протипожежної безпеки у стислі терміни.

Влада Києва звертатиметься до суду, якщо столичні ТРЦ якнайшвидше не усунуть порушення норм протипожежної безпеки, виявлені під час їх перевірок.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заяву мера Києва Віталія Кличка.

"Щодо порушень, які не усунуто. Ми звертаємося до керівництва таких торговельно-розважальних центрів, щоб у стислі терміни все виправили. Інакше ми звертатимемося до судів щодо безвідповідального бізнесу", - заявив В.Кличко під час перевірки стану протипожежної безпеки в ТРЦ "Магелан", повідомляє прес-служба мера.

Він наголосив, що недбалість власників торговельних центрів може коштувати життя людей, що є неприпустимим.

"Ми не робитимемо помилок, які було зроблено в російському Кемерові і які призвели до страшної трагедії", - сказав столичний міський голова.

ТРЦ "Магелан", де відбулася перевірка, належить до десятка найбільш відвідуваних торговельних центрів України. Щодня його відвідують понад 30 тис. осіб.

Як повідомляє прес-служба мера, В.Кличко разом із керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій у Києві та головами столичних районів оглянули всі три поверхи цього ТЦ, стан евакуаційних шляхів і їх доступність для виходу, а також заклад громадського харчування, кінотеатр, дитячу зону. Вже на першому поверсі ТРЦ виявили порушення, які не усунули після попередньої перевірки рятувальників, - торговельні точки навпроти центрального входу, в зоні під ескалаторами. Водночас було виявлено, що деякі торговельні точки на евакуаційних шляхах у результаті попередньої перевірки прибрали. Також у ТРЦ відкрили виходи на сходові клітки, які до цього були закриті.

"Ключові порушення - це захаращені шляхи евакуації. Деякі зауваження було усунуто, але є ще проблеми, які потрібно вирішити: прибрати торгівлю, наприклад кафе, які зараз розташовані на шляхах пожежної евакуації, щоб ці шляхи були вільними", - зазначив В.Кличко.

Мер доручив головам райдержадміністрацій у Києві ознайомитися з висновками ДСНС щодо виявлених порушень в усіх ТРЦ столиці й особисто проконтролювати, щоб усі порушення було усунуто. Повторні перевірки відбудуться найближчим часом.

Загалом у Києві понад 120 торговельно-розважальних комплексів, і всі вони, як зазначив В.Кличко, будуть перевірені на дотримання правил пожежної безпеки.

Наразі тривають перевірки понад десяти ТРЦ, зокрема "Магеллан", Dream-Town, "Проспект", "Домосфера", "101 Tower".

Тільки у квітні заплановано перевірити 96 ТРЦ, понад 500 дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, 18 медичних закладів зі стаціонарним лікуванням.

 

 
Коментарі (0)