ГоловнаНовини ЖКГТранспортКиївський метрополітен планує оновлення

Київський метрополітен планує оновлення

Київський метрополітен чекає на маштабне оновлення. Влада міста витратить 1 млрд грн на ремонт ескалаторів та закупівлю нових вагонів.

До кінця цього року в столичному метро буде оновлено 11 ескалаторів, а також буде замінено 125 вагонів на нові. Про це  повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в ефірі ТРК «Київ».

«Знадобиться близько 1 мільярда гривень. Але такого масштабного оновлення рухомого складу в столиці ще ніколи не було», - заявив Олександр Попов.

Всі роботи будуть проводитися за рахунок коштів, отриманих в рамках Кіотського протоколу. Кілька вагонів Київ отримає в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку. Вже через місяць, за словами голови КМДА, пасажири метрополітену побачать абсолютно новий і сучасний склад.

«Капітальний ремонт ескалаторів - це досить серйозна проблема. Деякі підйомники в метро працюють ще з того часу, коли з'явилися перші станції метро», - зазначив голова КМДА.

Нагадаємо, що з 24 вересня по 22 листопада в столичній підземці триватиме капітальний ремонт ескалатора нижнього нахилу на станції «Печерська».

Як повідомляла «Україна Комунальна», 12 вересня у Києві розпочався ремонт ескалатора на головному виході зі станції метро «Хрещатик». Реконструкція триватиме до 14 листопада.

 
Коментарі (0)