ГоловнаВибір редакціїТранспортКиївський метрополітен змінить систему оплати за проїзд

Київський метрополітен змінить систему оплати за проїзд

Для проїзду у столичному метрополітені готується нова система оплати. За словами голови КМДА, відповідно до неї, вартість проїзду може розраховуватися за двома принципами.

Найближчим часом у Київському метрополітені буде запроваджена нова схема оплати за проїзд - залежно від тривалості, або ж дальності поїздки. Про це повідомив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, - інформує «Економічна правда».

«Вже точно в цьому році почнемо вводити систему диференційованої оплати за проїзд, але це буде не швидко - чекає багато роботи: всі станції потрібно оснастити новим обладнанням», - сказав він.

При цьому голова КМДА зазначив, що наразі точно не відомо, як розраховуватиметься вартість проїзду. «Один із варіантів - ціна залежатиме від дальності поїздки, а другий варіант - від часу», - повідомив Олександр Попов.

Наприклад, уточнив посадовець, за проїзд від однієї до п'яти станцій буде одна ціна, а за проїзд від п'яти до десяти станцій - інша. Або - за поїздку в підземці протягом 30 хвилин будуть платити одну ціну, за проїзд від 30 хвилин до години - іншу. Спеціальні пристрої будуть самі зчитувати суму з електронної картки пасажира.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, восени у Київському метро замість жетонів з'являться електронні квитки, ціна яких залежатиме від кількості поїздок. За попередніми даними, квиток на одну поїздку може обійтися в чотири гривні.

 
Коментарі (0)