ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГКиївський сміттєспалювальний завод отримає кошти на очищення газів

Київський сміттєспалювальний завод отримає кошти на очищення газів

Мінекології виділить сміттєспалювальному заводу у Києві більше 130 млн грн. на очистку димових газів. Це є одним із пунктів модернізації підприємства. Загалом на оновлення заводу необхідно 500 млн грн.

Міністерство екології та природних ресурсів прийняло рішення про виділення 133,5 млн грн сміттєспалювальному підприємству «Енерегія», яке є одним з філіалів ПАТ «Київенерго». Гроші планується спрямувати на становлення комплексної системи хімічного очищення димових газів. Про це під час прес-туру на «Заводі «Енергія» заявив начальник управління екологічного моніторингу, аудиту та атмосферного повітря Мінекології Сергій Салата.

За словами чиновника, кошти, які будуть направлені в бюджет Києва для модернізації «Енергії» - це частина траншу, який був наданий Україні від Євроспільноти на впровадження програми з поліпшення системи екологічного моніторингу.

«Наше міністерство підготувало пакет необхідної документації щодо виділення 133,5 млн грн з «європейських грошей» до бюджету міста Києва для модернізації заводу «Енергія». Пакет документів знаходиться на розгляді у Мінфіні. Міністерство фінансів має направити цю суму до міського бюджету, а Київська міська адміністрація - перенаправити ці кошти на підприємство», - сказав він.

Між тим, загальна вартість проекту з модернізації підприємства становить близько 500 млн грн. Втім, наразі ПАТ «Київенерго» проводить переговори з інвесторами щодо залучення додаткових коштів на системи очищення на двох котлах та будівництво двох нових котлів.

Зауважимо, що загалом планується до кінця 2018 року завершити капітальні ремонти всіх котлів та електрофільтрів, що, в свою чергу, допоможк збільшити об’єми утилізації відходів на 20%, виробництва тепла на 60%.

«В результаті проведеної роботи завод зможе забезпечувати в опалювальний період опаленням та гарячою водою більш ніж 300 будинків (120 тис. квартир), а в літній період — 700 будинків гарячою водою (близько 280 тис. квартир). У 2015 — 2018 рр. наша компанія має намір інвестувати в розвиток підприємства 210 млн гривень», - підкресли виконавчий директор ПАТ «Київенерго» Юрій Магера.

Окрім того, у цьому році підприємству вдалося заощадити 22 млн куб. м газу на виробництво теплової енергії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, модернізація сміттєспалювального заводу «Енергія» вийшла на новий рівень. До кінця року кияни можуть очікувати на поліпшення екологічної ситуації: сміття спалюватимуть на 20% більше, а обсяг забруднюючих викидів зменшиться до 40–50% від нормативних вимог.

 
Коментарі (0)