ГоловнаКиївські будніТарифи ЖКГ"Київтеплоенерго" - необхідно відкоригувати цінові обмеження на ринку електрики з урахуванням збільшеної ціни газу

"Київтеплоенерго" - необхідно відкоригувати цінові обмеження на ринку електрики з урахуванням збільшеної ціни газу

КП "Київтеплоенерго" заявляє про необхідність відкоригувати цінові обмеження на ринку електроенергії з урахуванням збільшеної ціни газу
КП "Київтеплоенерго" заявляє про необхідність відкоригувати цінові обмеження на ринку електроенергії з урахуванням збільшеної ціни газу і втратою в результаті конкурентоспроможності ТЕЦ, що працюють на цьому ресурсі, про це повідомила пресслужба компанії.
 
У повідомленні наголошується, що в зв'язку з цим КП звернулося до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, з відповідними пропозиціями, а також неодноразово зверталося в міжопалювальний сезон з пропозиціями щодо врегулювання діяльності газової генерації е / е. При цьому в ТКЕ не озвучив конкретні пропозиції до регулятора.
 
За підрахунками КП, в управлінні якого знаходяться дві газові теплоцентралі - ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, співвідношення вартості вугілля і газу, які є основною сировиною для виробництва електроенергії, зараз становить 1: 5, при цьому навіть з урахуванням більш високої ефективності газових ТЕЦ собівартість електроенергії на газу в три рази перевищує собівартість електроенергії на вугіллі.
 
"Разом з тим обмеження цін на електроенергетичному ринку орієнтовані на собівартість більш дешевої вугільної генерації електроенергії", - відзначають в "Київтеплоенерго".
 
Там наголошують, що це вже призвело до вимушеної зупинки енергоблоків, які, крім електроенергії, також виробляють тепло.
 
"В умовах низьких запасів вугілля на українських електростанціях стають можливими загрози застосування в зимовий період графіків обмеження споживачів електроенергії", - вказали в КП, зазначивши, що ТЕЦ в енергодефіцитний зимовий період забезпечують до 10% загального обсягу виробництва електроенергії і в значній мірі відповідають за балансування ринку.
 

За даними КП, ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 забезпечують близько 70% потреб Києва в теплі і 60% - електроенергія. 

 
Коментарі (0)